Paranormale Activiteiten

De spooktocht serie van Youtuber Govert SweepWelkom op de pagina van de serie de spooktocht van Youtuber Govert Sweep. Het PA-Team Was benaderd Youtuber Govert Sweep
of wij mee wilde werken aan een nieuwe serie op zijn YouTube kanaal. Hij wilde een nieuwe serie maken gericht op paranormaal onderzoek en hoe dit
precies in zijn werk gaat. Hij wilde hiervoor graag samenwerken met een paranormaal onderzoek team en dacht aan ons.
Govert wil graag zijn kijkers een kijkje geven in een paranormaal onderzoek vorm gegeven wordt.

Na overleg heen en weer kwamen we al snel tot de conclusie dat dit wel eens een hele goede samenwerking kon gaan worden.
Govert is respectvol en eerlijk. Hij informeert en laat dingen zien voor wat het is. Dit komt overeen met onze manier van werken.

Er werd afgesproken dat we dit seizoen aan drie onderzoeken zouden mee werken. Het eerste deel van het onderzoek, en ook de 1e aflevering, zouden
een aantal teamleden samen met Govert en zijn cameraman onderzoek doen. Zodra dit klaar was bleven Govert en zijn
cameraman samen achter op de locatie om daar te gaan overnachten. Dit zou verwerkt worden in een 2e aflevering van die locatie.
Op deze manier komen er in totaal zes afleveringen, drie locaties met ieder twee afleveringen.

We zijn op de duivelsberg geweest, Sanatorium de Dolhain en Cemetery of the Insane.
Hoe dit alles verlopen is kan je via deze pagina bekijken.

Bekijk ook zijn Youtube kanaal: Youttuber Gover Sweep!

Aflevering (1) Duivelsberg: Berg en Dal in Nijmegen

De eerste locatie waar we onderzoek gedaan hebben is De Duivelsberg in Nijmegen. In deze ongure bossen zijn vreselijke dingen gebeurd.
In het bos zijn verschillende plaatsen die verband houden met de heksenvervolging van vroeger. Zo werden er vroeger vrouwen en mannen die van hekserij
werden beschuldigd, met een ketting en zware bal in het meer gegooid. Bleven ze drijven dan waren ze volgens de legende een heks omdat ze licht genoeg
waren om op een bezem te vliegen. Maar verdronken ze, dan werden ze vrijgesproken. Je was dan te zwaar om te vliegen, maar alsnog dood.
Zo zijn daar vele onschuldige mensen om het leven gebracht.

In 1905 werd daar het lichaam van een jonge vrouw gevonden. De vrouw leek door verdrinking om het leven te zijn gekomen.
Het meer is toen leeg gepomp op zoek naar bewijzen. Door intensief politie werk is de moord uit eindelijk opgelost en is er een verdachte aangehouden.

We liepen als eerste richting het meer, waar vele onschuldige mannen/vrouwen zijn omgekomen. Aangekomen bij het meer, voelde het meteen een stuk minder fijn.
We kregen last van hoofdpijn, en een drukkend gevoel op ons borst. Ook werd het kouder, en hadden we het gevoel dat je bekeken wordt van alle kanten.

We stelden de apparatuur op en probeerde om contact te maken. Al snel kregen we een sterk signaal via Parascopeen de K2 EMF meter.
De Parascope is heel uniek als die afgaat, die gaat namelijk niet zomaar af. Dan moet het sterk aanwezig zijn wil het apparaat afgaan.
Het werkt op statische magnetische energie.

De lampjes van de K2 EMF meter gingen zelfs tot rood, en de je voelde de energie omheen.

Daarna gingen we richting de heuvel van de Duivelsberg. Op deze heuvel werden ook mannen en vrouwen die van hekserij waren beschuldig gedood.
Zij werden daar levend verbrand op de brandstapel. Vele paranormale onderzoekteams die hier geweest zijn, hebben verschillende ervaringen opgedaan.
We zijn heel benieuwd of wij hier ook iets gaan meemaken of ervaren.

Aangekomen bij de heuvel van de Duivelsberg voelden we ons weer even niet op ons gemak. Maar het was niet zo heftig als bij het meer.
We gingen de heuvel op en stelden de apparatuur weer uit. Het bleef rustig, soms sloeg de K2 EMF meter lichtjes uit.
We besloten nog om een ghost box sessie te verrichten, kijken of we zo nog contact kregen.

We stelden ook weer de vraag of ze contact wilden. Dit werd ook duidelijk weer beantwoord met een Nee! De K2 EMF meter sloeg ook niet meer uit.
We besloten om het hierbij te laten en de entiteiten verder mee rust te laten. We waren aan het einde gekomen van paranormaal onderzoek.

  


Aflevering (2) Sanatorium Dolhain (B)

Vanaf 1955 werden hier tot maximaal 150 kinderen verzorgd die Tuberculose hadden. Het Preventorium was erop gericht de kinderen zo gezond mogelijk
te houden door middel van frisse buitenlucht en goede voeding, dit zodat de ziekte niet verder zou ontwikkelen. Toen de medicatie steeds beter werd was het
Sanatorium niet meer nodig en werd het gesloten. Beging jaren '90 werd het gebouw verkocht en zouden er appartementen in het Sanatorium komen, dit project
stopte van de een op andere dag. Het is onduidelijk waarom.

We lopen naar de 3e verdieping, zodra we hier op lopen voelen we alle vier een drukkende en dreigende aanwezigheid.
We besluiten hier een sessie te doen, om te kijken of er kinderen zijn die met ons willen praten. Echter de grote dreigende aanwezigheid verhindert dat de
kinderen bij ons komen. Hij laat duidelijk aan Wendy merken dat de kinderen van hem zijn.

Hierna slaat ook de K2 EMF meter in Govert zijn handen uit. Wij verplaatsen ons naar de hal waar een van de grote trappen is.
Senior onderzoekster Wendy pakt de rem-pod op en senior onderzoekster Juanita begint het vraaggesprek.
Meteen op de 1e vraag slaat hij uit. Het is de man die op de 3e verdieping werd gevoeld. Ook voel je meteen de energie om je heen kolken.
De man geeft aan dat hij in het Preventorium heeft gewerkt en veel van kinderen houdt. Ondertussen gebruikt hij senior onderzoekster Wendy haar energie
om antwoord te geven, omdat dit haar uitput vraagt senior onderzoekster Juanita of hij hiermee wil stoppen. Het contact houdt dan meteen even op.

Niet lang erna is hij terug. In gesprek geeft hij aan dat hij nu eenmaal graag mensen gebruikt, en ook de kinderen heeft gebruikt.
Tim vraag of hij zelf misbruikt was, hierop krijgen wij een bevestiging. Hij voelt zich schuldig om wat hij de kinderen heeft aangedaan.
Maar wil ze eigenlijk niet kwijt. Hij is zelf bang om door het licht te gaan. We proberen hem gerust te stellen, benoemen dat zijn daden eigenlijk niet te vergeven zijn.
Maar ook dat er rust is voor iedereen in het licht. Je voelt de energie lichter worden. De man geeft aan dat hij ons niet in de weg zou zitten als we de kinderen
naar het licht begeleiden, en dat hij zelf ook wil.

  


Binnenkort ook ons mooie momenten film te zien!!

Aflevering (3) Cemetary of the insane (B)

Deze laatste keer met Govert Sweep zijn we naar een verlaten kerkhof geweest ergens in België. Het kerkhof behoorde toe aan een psychiatrische instelling.
De, mannelijke, patiënten die in deze instelling verbleven werden bij overlijden op dit kerkhof begraven.

Het gerucht gaat dat er een beertje op de grafstenen zit die uit zichzelf verplaatst. En Govert wilde graag overzoeken of dit gedaan word door
een entiteit of door mensen. Na Govert en Tim weer begroet te hebben lopen Senior onderzoeksters Wendy en Juanita met hen mee naar het kerkhof.
Het kerkhof ligt aan de doorgaande weg, dus enige haast om er op te komen is er wel.

Ondertussen proberen Senior onderzoeksters Wendy en Juanita de omgeving aan te voelen en te zien of er al entiteiten zijn die met ons willen praten.
Over het algemeen zijn verlaten kerkhoven rustig, entiteiten gaan liever naar een vertrouwde omgeving zoals hun huis, of daar waar ze overleden zijn.
Ook voeden entiteiten zich met energie, en op een begraafplaats waar niemand meer komt en waar niets meer is kan je weinig energie vinden.

Govert Sweep en zijn cameraman Tim proberen ook of zij al een aanwezigheid kunnen voelen. Alle vier voelen ze eigenlijk niets, wat
wel de aandacht trekt zijn vreemde geluiden aan de andere kant van het hek. Aan de achter kant van het kerkhof staat een hek en daar lijkt iets te lopen.

Terwijl er inspannen gekeken word of er iets of iemand te ontdekken is aan de andere kant van het hek horen Senior onderzoeksters Wendy en Juanita
opeens geritsel naast hen in het gras. Zij schrikken hiervan en nemen een kort sprintje, voor wat achteraf gezien een muis blijkt te zijn.

We trachten een aantal korte sessie's te doen. Helaas allemaal zonder resultaat. Locatie zelf is wel zeer interessant om gezien te hebben.Binnenkort ook ons mooie momenten film te zien!!