Paranormale Activiteiten

Gezamenlijk Paranormaal onderzoek Sanatorium Dolhain (B)

Het historie van Sanatorium DolhainHet Preventorium Dolhain, was een instelling voor patiënten die besmet waren met tuberculose en bleef fungeren als een sanatorium tot het midden van
1980 tegemoet. Preventorium lichtjes verschilt van sanatoriums doordat ze bedienden bijzonder voor patiënten met een vroeg stadium van de infectie.

Aan het gebouw begon in de jaren 1950 een voltooiing wordt opgenomen in 1955 toen werd het ziekenhuis volledig operationeel.
Het was een instelling voor kinderen en jeugdigen met een nog niet actieve vorm van de ziekte.

In de jaren '70 waren het hoogtijdagen. Met de vooruitgang, van de geneeskunde, en de bijna volledige uitroeiing van TBC werd in de jaren '80
het preventorium gesloten. Sindsdien staat het gebouw te koop.

Verslag Paranormaal onderzoek

Het verslag Paranormaal onderzoek Sanatorium Dolhain (B)Het PA-Team en het HGN-Team gingen weer samen op pad om een voormalig sanatorium in België te onderzoeken.
Een mooi e, grote locatie met een interessante geschiedenis.

Toen we aankwamen bij de locatie, begonnen we allereerst te onderzoeken of we er überhaupt wel in konden komen. We zagen verschillende huizen rondom
het gebouw staan. De inwoners zagen ons al aankomen. Eén boer kwam naar buiten om te vragen wat we kwamen doen.

Het was voor ons moeilijk verstaanbaar omdat ze Frans en Duits spraken. De PA- en HGN-leden probeerden met handen en voeten duidelijk te maken
wat we van plan waren en te vragen of we het terrein mochten betreden. De aardige man bleek de domeinbeheerder te zijn die alles in de gaten hield.
Hij vond het heel interessant wat wij kwamen doen en vond het geen probleem.

Hij vertelde ook dat we moesten oppassen voor een grote hond die aanwezig zou kunnen zijn.
We gingen met de beheerder mee naar een bepaalde ruimte om een deur te sluiten, zodat die hond niet bij ons kon komen. Dat was zeer netjes van hem.

Na wat video-opnames en foto's gemaakt te hebben, ging het onderzoek van start.Het Paranormaal onderzoek

We begonnen met het installeren van het materiaal, maar al snel hoorden we kinderstemmen en werden er zwarte schaduwen waargenomen.
Ook werd er een bonkgeluid gehoord dat van de 3e verdieping leek af te komen. Dat maakte het voor ons al heel interessant en spannend.
We besloten wel om bij elkaar te blijven tijdens dit onderzoek.

We liepen door het gebouw. De spanning en nieuwsgierigheid kwamen naar boven. We gingen naar de 1ste verdieping, waar we begonnen met een EVP sessie.
De EMF-meters legden we in ons midden. Onderzoeker Richard L. startte zijn nieuwe Spirit box SB11 op en zo gingen we kijken of we contact konden leggen
en misschien stemmen door zouden krijgen.

Het contact was matig. We kregen soms een kinderstem en een zwaardere stem te horen, maar het was moeilijk verstaanbaar.
We maakten ook nog een stille EVP meting. We zijn benieuwd of daar iets op te horen is.

Teamleider Medium Jill van het HGN-Team kreeg beelden door van een klein meisje die werd mishandeld. Ze werd met een mes bewerkt.
Dit zijn gruwelijk dingen om door te krijgen. Medium Cindy hielp Jill met haar energie.

We gingen verder door het gebouw, waarbij we vaak schommelingen in de temperatuur waarnamen.
Ook werden de kinderstemmen weer gehoord. Elke keer als we tegen elkaar spraken, kwamen de kinderstemmen tussendoor.

Het pand was groot met veel gangen die naar verschillende kamers leidden. We besloten om nog een verdieping hoger te gaan, naar de 3e verdieping.
Op deze verdieping heeft TV Veronica een man gezien met een bijl, waardoor ze het pand zo snel mogelijk verlieten! Zou het echt zijn??..
Wij gingen op onderzoek uit.

We liepen op de 3e verdieping naar achteren toe, tot we ineens een zwaar gegrom hoorden!
Dat voelde niet goed! Iedereen begon te rennen en we kwamen uit bij een plek waar we nog helemaal niet geweest waren.
Het leek alsof de plaats waar we verdaan kwamen, was gedraaid... Echt heel erg vreemd. Uiteindelijk waren we weer buiten en konden we ons verhaal
even met elkaar delen. Dit was iets heel onverklaarbaars. Helaas stonden de EVP recorders en videocamera's niet aan op het moment
dat we dat vreemde geluid hoorden.

Na een koffiepauze gingen we terug naar het pand. We wilden het op beeld hebben en op EVP opname. Sommigen durfden niet meer naar boven te gaan.
Zij bleven beneden onderzoeken. Terug op de plek waar we het geluid hoorden, hoorden we het weer!! Dit keer hadden we het opgenomen. Zo vreemd...
We konden nog steeds geen plek geven waar het verdaan kwam en wat het nou precies was.

Daarna hebben we het niet meer gehoord. Het blijft voor ons een mysterie.
We liepen nog door heel het gebouw heen, maar naar een tijdje vonden we het genoeg geweest.
We beëindigden het Paranormaal onderzoek. Het was een zeer interessante locatie.
Resultaten van het Paranormaal onderzoek

Voor de foto's en EVP en film opnames van het paranormale onderzoek Klik op de link.
(De Resultaten)