Paranormale Activiteiten

Paranormaal onderzoek spookfabriek Filature Nouvelle Orléans in GentHet verslag van het Paranormaal onderzoek

Maarten en de andere leden van het PA-Teamzijn er paar jaar geleden al een keer in de spookfabriek geweest. Toen der tijd ging het er heftig aan toe wat betreft
paranormale activiteiten. Vooral de kelder en boven in de toren van de fabriek, zijn beruchte paranormale plekken. Daar konden we toen helaas niet komen.
Dat was destijds afgesloten. Nu konden we daar wel komen en dus waren we erg benieuwd wat we daar zouden gaan ervaren.
Hier waren namelijk de meeste personen omgekomen.Paranormaal onderzoek eerste verdieping

De fabriek huisvestte vroeger een katoenspinnerij. Het gebouw stamt uit 1896 en in 1920 is er een brand uitgebroken waarbij 25 mensen om het leven kwamen
waaronder ook veel kinderen. In die tijd was er veel kinderarbeid. Jonge kinderen moesten, onder streng toezicht, werken. Ze mochten bijna niks.
Alleen maar werken. Pauzes of even uitrusten was toen niet van toepassing.

Op de eerste verdieping was in een heel grote hal. We hoorden daar stemmen en diverse andere geluiden.
We maakten gelijk foto's, waar duidelijk orb-verschijningen op te zien waren.

Ineens hoorden we een harde klap achter ons. We keken achterom en zagen een grote stofwolk. We liepen er heen... En wat bleek? Een deur was omgegooid.
Een deur die tegen de muur aan stond! Die hadden we, voordat we de hal binnen gingen, tegen de muur aan zien staan. Daar hebben we ook foto's van.
We riepen de andere groep op via de portofoon en vroegen of zij een geintje uithaalden met ons. Dat bleek niet het geval te zijn!

Zij waren op dat moment op de derde etage en hadden ook de klap gehoord. Dit was voor ons duidelijk het bewijs dat het er spookt.
We hebben hier ook een reconstructie van gemaakt om te kijken hoe het allemaal verlopen was. De klap die zij hoorden was precies hetzelfde als die
wij toen gehoord hebben. Dat was weer een heel mooie ervaring om mee te mogen maken.Paranormaal onderzoek bovenverdieping

Deze verdieping schijnt de engste plek van de fabriek te zijn. Hier zijn veel volwassenen en kinderen vanwege de brand, door verstikking, omgekomen.
Dat is ook duidelijk te voelen. We kregen meteen een drukkend gevoel op onze borst en een zwaar ademend gevoel (het gevoel van moeilijk kunnen ademen).

Onze medium Cindy kreeg door dat er kinderen waren omgekomen. Die waren ook duidelijk aanwezig. Je hoorde de hele tijd stemmen van kinderen die “HELP” riepen.

Onze vrienden van “The Ghost Research Team“ komen vaker op deze locatie en hebben deze spookfabriek dan ook ontdekt. Ze vertelden ons iets heel moois.
Ze zeiden dat als je je goed concentreerde en naar de deuropening bleef kijken (waar het licht van de buitenverlichting door te zien was), je zwarte schaduwen
en schimmen kon waarnemen. We begonnen met concentreren en ineens zagen we wat ze bedoelden: je zag duidelijk zwarte schimmen in de deuropening
staan die heel de tijd van links naar rechts gingen. Het leek alsof het zich de hele tijd herhaalde en soms kwamen ze ook dichterbij.

Op dat moment voelde je ook hun energie door koude windvlagen. Het leek wel of ze nog steeds op de vlucht waren voor de brand.
Dat ze in een lus (cirkel) van tijd zitten en daardoor de gebeurtenis zich blijft herhalen.

Je hoort ook stemmen “HELP! en “auw” roepen. Dat was echt heel bizar.
Ineens hoorden we een klap! Blikjes die opgestapeld waren, werden omgegooid. We vroegen of ze dat nog een keer wilden doen.
Maar helaas gebeurt dat natuurlijk niet meer als je dan de camera erop richt.

Petra van het PA-Tteam zag een schim van een meisje in de deuropening staan. Ze ging op haar knieën zitten en het meisje deed dat ook.
Ze probeerde er contact mee te krijgen, maar dat lukte niet. Het was wel weer een mooie ervaring.

Het gevoel van paniek van dat er mensen die toen voor de brand op de vlucht waren, voel je daar heel duidelijk aan.
Vooral in het trappenhuis van de toren voel je dat duidelijk. Het voelt net alsof je wordt weggeduwd of gedrukt wordt.

Het was een heel mooi onderzoek en zeer indrukwekkend wat we hebben meegemaakt en mochten waarnemen.Resultaten van het Paranormaal onderzoek

Helaas hebben we geen echt duidelijke videobeelden van wat we hebben waargenomen. Het was er erg donker en het was in een grote hal.
Onze reacties van wat we zagen, zijn wel duidelijk. We hebben echt heel veel waargenomen en aangevoeld tijdens dit onderzoek.

Voor de foto's, EVP's en filmopnames van het Paranormaal onderzoek, klik op de link.
(De resultaten)