Paranormale Activiteiten

Historie van het spookhuis Sas Van Gent
In 1905 krijgt architect Jozef August Jacobs van het bedrijf Saint Gobain de opdracht voor het bouwen van de glasfabriek.
In dat jaar bouwt Jozef August Jacobs, geboren op 31 okt. 1858, ook zijn eigen villa aan de Poeldijk.
Gedurende de bouw woont hij in Zelzate. De familie verhuist daarna naar de nieuwe directeurswoning aan de Poeldijk.

 
Hij betrekt zijn villa samen met zijn moeder, zijn echtgenote (geboren Van de Broecke) en 5 kinderen.
Het huis was gelegen in een prachtige tuin, compleet met grote vijver met daar overheen een idyllisch brugje, prachtige bomen, struiken, slingerende paadjes .

Wie woonden er zoal?
- Herman (1890-1940), een begaafd man die vrijgezel blijft. Later ook ingenieur voor St. Gobain in Wasquehal en directeur in Duinkerke.
Hij vlucht in 1940 naar huis en arriveert stervende in Gent.

- Gabrielle, die trouwt met Arnold Wauters. Zij vertrekken al snel naar Amsterdam waar hij directeur wordt van het verkoopkantoor van de Glasfabriek aldaar.

- Yvonne Jacobs, die school loopt in Zelzate, later in Eeklo. Yvonne zal met haar moeder en Mevr. Malotaux zitting hebben in het hulpcomité voor de Belgische
vluchtelingen. In 1920 ontvangen zij hiervoor namens koning Albert de eervolle "Medaille de la reine Elisabeth".

Yvonne beklaagt zich er over dat ze tijdens de oorlog nooit een passende vriend zal vinden, maar het einde van de oorlog komt in zicht.
Op 11 november 1918 zal een vooruitgestoken regiment, die de vluchtende Duitsers op de hielen zit vanuit Assenede, het ijskoude kanaal oversteken.
Niet in boten, maar met zakken gevuld met stro die door hen gebruikt zal worden als vaartuig.
Als zij in de mistige vroege morgen van 11 november klaarliggen om hun oversteek te maken, komt het verlossende nieuws.
Er is wapenstilstand. Hun commandant, Kaptitein Châtel geeft hen het vreugdevolle bevel terug te keren naar het verlaten hoofdkwartier te Assenede.

Kapitein Châtel komt naar de villa om Jozef August te bedanken voor het vaatje oesters die is bezorgd in de officiersmess in Assenede.
Wat een gelukkig toeval, Yvonne ziet voor het eerst de knappe kapitein.
Enkele dagen later is hij er weer en als hij dan te paard voorbij galoppeert, rent de mooie Yvonne langs de binnenkant van de tuinheg mee.
Kapitein Châtel (een voor zijn tijd wel erg jonge kapitein van 26 jaar) vraagt de dochter van Jozef August ten huwelijk.

In 1927 wordt het huis aan de Poeldijk verlaten. Men verhuisde naar Gent (B) en Ir. A.H.L de Bel kwam in de Poel wonen.
Hij vond het huis te groot. Deze sobere Hollander wilde er weg en architect Hennink bouwde een mooi huis aan de ingang van de Zuid-Chemie.

Het algemene verslagIn 2005 is Paranormal Activities opgericht. Ons eerste onderzoek was toen bij spookhuis Sas van Gent.

We hebben erg mooie dingen mogen meemaken bij het bij spookhuis Sas van Gent. Het spookhuis was zeer bekend en trok ook veel bezoekers en
Paranormale onderzoekers en zelfs de media aan.

Vele verhalen gingen te ronde over dit spookhuis. Zoals het uitvallen van mobiele telefoons, auto's die niet meer willen starten, en geduwd
worden als je bij het huis rondloopt en ga zo maar door...

Wij van het PA-Team zijn er in totaal 3 keer geweest. De eerste keer in 2005 was wel heftig.
Je voelde de aanwezigheden heel duidelijk aan en dat was geen fijn gevoel. Dat was ook duidelijk terug te horen op de resultaten van ons opgenomen materiaal.
Op het beeldmateriaal waren duidelijk stemmen te horen, zowel negatieve als positieve.

Bij de 2e keer gebeurde er helaas helemaal niks. Het was erg rustig.
De laatste keer voordat het gebouw gesloopt werd, was het wel weer heel druk met activiteiten in en rondom het huis.. Ze leken te weten dat het gesloopt zou worden.
We hebben die avond veel waargenomen en vele mooie resultaten vastgelegd.

Het was een heel mooie spooklocatie. Het was er heel verschillend wat betreft activiteiten.
Soms heftig en soms gebeurde er helemaal niks. Wij zullen deze locatie in ieder geval nooit vergeten...Algemene resultaten van het Paranormaal onderzoek

Voor de foto's en EVP en film opnames van het Paranormaal onderzoek Klik op de link.
(De Resultaten)